Kämppä on Suosirrien Kannatusyhdistyksen kämppä Vihdissä Haukilammen rannalla. Kämpän osoite on Haukipolku 12, 03150 Vihti. Kämppä soveltuu hyvin ryhmien (4-12hlö) retkille.

Saapuminen julkisilla kulkuneuvoilla

Kämpälle on helppo tulla julkisilla kulkuneuvoilla. Kampin linja-autoasemalta lähtee busseja. Kämpän pysäkin nimi on Palojärvi (Vihti). Aikataulut voi tarkistaa Matkahuollon nettisivuilta.

Ajo-ohje

Aja Turun moottoritietä (tienumero 1). Nouse VEIKKOLAN liittymästä ylös. Kun tulet kiertoliittymään valitse Turun suunta. Toimi samoin seuraavassa kiertoliittymässä. Aja noin 7km vanhaa Turuntietä Turkuun päin. Käänny oikealle risteyksestä, jossa lukee OJAKKALA. Käänny heti seuraavasta risteyksestä vasemmalle HAUKIPOLKU.

Talvella jätä auto Haukipolun alkuun. Parkkipaikalla ei ole talvikunnossapitoa. Tästä kävelyä kämpälle on noin 400m. Kesäkaudella voi ajaa alamäkeen tien loppuun. Perillä on matala ruskea partiokämppä. Kämpän pihalle mahtuu noin 4 autoa. Haukipolun alussa olevaa parkkipaikkaa voi toki käyttää kesälläkin.

Kämpän vuokraaminen

Viikonlopun vuokrahinta on 85€. Kämpän vuokraamisesta voi kysyä kämppäemännältä Almalta susikamppa@gmail.com

Syksy 2022

Viikonloppu Varaustilanne
13.-15.1.
20.-22.1.Olarinmäen samoojat
27.-29.1. Kulman Kiertäjät
3.-5.2.Kulman Kiertäjät
10.-12.2.
17.-19.2.
24.-26.2.
3.-5.3.Kara-karhujen samoajat
10.-12.3.
17.-19.3.
24.-26.3.
2.4. Veikkolan eräveikot ja haltijat
7.-9.4.
14.-16.4.
21.-23.4.
28.-30.4.
5.-7.5.
12.-14.5.
19.-21.5.
26.-28.5.
Tosimiehet / Suosirrit
Kukkajäätelöt / Suosirrit
Muijalan menninkäiset
Sireenit / Suosirrit

Kämppäkalenterin varaustilanne päivitetty viimeksi 23. tammikuuta.

Käyttöohjeet

Kämpälle tultaessa

Kämpän ovi menee lukkoon, pidä avainta aina mukanasi esimerkiksi taskussa tai vyöllä, ettette lukitse itseänne kämpän ulkopuolelle. Kämpän sähkötaulu sijaitsee isossa huoneessa. Astu ulko-ovesta sisään ja eteisestä valitse oikeanpuoleinen ovi, oven takana oikealla on sähkötaulu, jossa on pääkytkin (valkoinen laatikko). Paina voimakkaasti I-nappia. Kun sähköt ovat päällä, taulun sininen valo sammuu.

Lämmitys

Patterit pitää kytkeä seinään ja katsoa, että lämmitys on täydellä teholla. Avaa pelti ennen takan sytyttämistä. Takka on puolivaraavatakka, se on tarkoitettu panospolttoon eli ei jatkuvaan lämmitykseen. Aloita polttamalla ensin vähän sanomalehtipaperi ja tikkuja, jotta hormi lämpiää ja savu ohjautuu ulos. Polta noin 2-3 tuntia takkaa, odota, että hiillos on sammunut ja sulje pelti. Takka vapauttaa huoneeseen lämpöä vielä pitkään sammuttuaankin. Takan suuluukku on oltava aina polton aikana kiinni. Älä lataa takkaa täyteen polttopuita, jottei lämpötila takan sisällä nouse liian korkeaksi ja vahingoita takkaa.

Sauna

Sauna lämpiää noin 1,5 tuntia. Kuumavesipata lämpiää noin 40 minuutissa. Laita ennen saunomista puiset jalkarallit paikoilleen. Pesuvateja löytyy pesuhuoneen oven takaa telineestä. Pese saunan lauteet heti saunomisen jälkeen ja nosta jalkarallit ylös. Pyyhkeet voi jättää kuivumaan saunan pesutuvan pyykkinaruille.

Huussi

Kämpän huussi on uusittu syksyllä 2010 ja toinen rakennettiin keväällä 2013. Uusi huussi on kompostoiva. Jokaisen käynnin jälkeen laitetaan mukillinen kariketta. Jos karike loppuu, ilmoitathan asiasta kämppäemännälle, niin hankimme kariketta lisää. Huussin takana säilytetään pistolapiota, jolla vessaa tyhjennetään. Pistolapiota voi käyttää kaikissa ulkotöissä, mutta älä tuo lapiota sisälle. Muista peittää kaikki jätteet huolellisesti ennen kuin lähdet kämpältä.

Polttopuut

Polttopuita on lippuaukion viereisessä liiterissä. Avain on kämpän eteisessä. Kämpän pesuhuoneessa on polttopuille välivarasto. Ennen pois lähtöä täydennä välivarasto ylälautaan asti, jotta seuraavien on mukava tulla kämpälle.

Lipputanko

Kämpän papinkammarista löytyy Suomen lippu valkoisista koritelineistä seinältä.

Tiskaaminen

Tiskausvälineet löytyvät pesuhuoneesta. Kämpällä on kaksi hyvää paikkaa tiskata. Talvella kannattaa tiskata pesuhuoneessa, jolloin vedet ja käden pysyvät lämpiminä. Keväisin ja syksyisin tiskit kannattaa tiskata kuistin päätypöydällä. Tiskivesi kannattaa lämmittää suuressa pannussa, josta vettä on helppo kaataa tiskivateihin.

Vesi

Kämpän kaivo on huollettu keväällä 2013. Uusitun kaivon ei pitäisi jäätyä talvisin, mutta jos kaivo jäätyy lammesta voi ottaa pesuvedet. Kaira löytyy papinkammarista. Muistathan, ettei kaira ole hakkausväline. Kairanterä vääntyy jos kairan iskee jäähän. Jos kairaa on vaikea pitää paikoillaan, voit tehdä aloituskolon kirveellä.

Kaivovesi on juomakelpoista.

Nuotio

Nuotion tekeminen on sallittua rannan nuotiopaikalla. Makkaranpaistotikuiksi saa veistellä nuorta vesakkoa, se on hyvää metsänhoitoa. Muista ottaa sammutusvesiämpäri mukaan nuotiolle.

Laituri

Laituri on tällä hetkellä poissa käytöstä.

Roskat

Kämpällä on kompostoiva käymälä, jonne ruuantähteet saa heittää. Muista peittää ruuantähteet karikkeella. Ylijäävälle ruualle kannattaa ottaa mukaan pakastusrasioita tms. rasioita, joilla ylijäävän ruuan voi helposti kuljettaa mukanaan kaupunkiin. Sekajätteet pitää viedä mukanaan kaupunkiin. Poltettavat roskat poltetaan tulisijoissa.

Kämpän varusteet

  • sähköliesi ja uuni
  • radio (ei CD-soitinta)
  • ensiapukaappi (sis. laastareita, puhdistusainetta, sidetarpeita ja särkylääkettä)
  • ruokailuvälineet noin 15 hengelle
  • perustason retkikeittiön varusteet
  • patjoja 10 kpl

Pois lähtiessä

Pesuhuone

Siivoathan jälkesi ja muistat että partiolainen jättää aina paikat parempaan kuntoon kuin mitä ne olivat. Tiskaa astiat ja kaada vedet kaikista astioista pois. Kuumavesipadan voi tyhjentää nostamalla padan pois paikaltaan. Nostamiseen tarvitaan kaksi ihmistä - varo tällöin nokeamasta vaatteitasi. Tyhjennä tuhkat kaikista tulipesistä, tuhkan siivoamiseen on välineet pesutuvassa polttopuukehikon yläpuolella (peltinen maaliämpäri ja peltinen rikkalapio). Vie tuhkat ulos metsikköön. Harjaa pesutuvan lattia karkealla harjalla. Täytä pesuhuoneen polttopuukehikko täyteen eli ylärimaan asti puita. Puuvajassa on kottikärryt ja papinkammarissa pulkkia. Puuliiterin avaimet ovat eteisen naulakossa.

Tupa

Lakaise lattia, pyyhi pöytien pinnat nihkeällä rätillä ja muista pyyhkiä hella. Älä jätä kämpälle mitään syötävää, kämpällä on hiiriä. Muista jättää jääkaapin ja pakastelokeron ovi auki, ettei se homehdu. Tamppaa matot ja puistele patjat ja huovat ulkona. Kytke sähkön päävirta pois pääkytkimestä. Jätä verhot auki niin, että uteliaat katseet näkevät kämpän arvottoman omaisuuden rikkomatta ikkunoita.