Toiminta

Ikäkausien toiminta lippukunnassa

Lippukunnassamme toimii kolmen lauman vahvuinen sudenpentuosasto (7-9 v), kolmen joukkueen vahvuinen seikkailijaosasto (10-12 v), yhden vartion vahvuinen tarpojaosasto (12-15 v), kolmen ryhmän vahvuinen samoajaosasto (15-17 v) ja kahden vartion vahvuinen vaeltajaosasto (18-22 v). Ryhmät sudenpennuista tarpojiin kokoontuvat kololle viikoittaisien kokouksien merkeissä ja osallistuvat aktiivisesti oman alueen ja piirin järjestämiin tapahtumiin ja kisoihin. Samoajat ja vaeltajat toimivat lippukunnassa erilaisissa johtamistehtävissä, esimerkiksi ryhmien johtajina. Samoaja- ja vaeltajaosastojen jäseniä löytyy myös hallituksen kokoonpanosta. Myös vanhemmat partiolaiset osallistuvat innokkaasti alueen, piirin ja keskusjärjestön tapahtumiin sekä aika-ajoin myös niiden suunnitteluun.

Osaston toiminnasta vastaa ikäkausivastaava, johon voi ottaa yhteyttä osastoa koskevissa kysymyksissä. Ikäkausivastaavien yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta. Jos ikäkaudelle ei ole erikseen nimettyä ikäkausivastaavaa, ota yhteys lippukunnan ohjelmajohtajaan (yhteystiedot täältä). 

Partiolupaus

Partiolaisen lupaus ja ihanteet sekä tunnus kuvaavat partion arvoja. Partiolupaus annetaan joka ikäkaudessa, ja se on sanamuodoltaan samanlainen kaikissa ikäkausissa. Lupauksen yhteydessä sitoudutaan ihanteisiin, ja niiden määrä lisääntyy joka ikäkauden myötä.

Lupaan parhaani mukaan elää maani ja maailman parhaaksi, kasvaa katsomuksessani ja toteuttaa (ikäkauteni) ihanteita joka päivä. 

Sudenpennut

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita, kaikista nuorimpia partiolaisia, joiden toiminta on seikkailua ja leikkejä. Viikoittaisissa kokouksissa sudenpennut oppivat tekemisen kautta uusia taitoja ja toimimaan ryhmässä. Sudenpentulaumaa johtavat akelat, jotka ovat vaeltajia tai aikuisia. Sudenpentuohjelma koostuu jäljistä ja askeleista. Sudenpennun väri on auringonkeltainen ja eläinsymboli sudenpentu. Jos sinulla on kysyttävää sudenpentuosaston toiminnasta, ota yhteyttä sudenpentujen käkausivastaavaan.

Sudenpennun ihanteet:

Lippukunnassamme toimii syksyllä kolme sudenpentulaumaa: